Sinterklaas verdwaalt in het grote bos

Het verhaal

De mensen achter de film

De acteurs en de filmlocaties

De reacties op de film

Meer over de DVD

Luisterversie voor slechtzienden en blinden

Waar te koop?

Direct bestellen

 

Het verhaal

Sinterklaas maakt samen met Opperpiet een wandeling en verdwaalt in het grote bos. ‘s Avonds vinden de vermoeide Sint en Piet een kapel waar zij willen slapen.

Als Opperpiet op zoek gaat naar een lekker slaapplekje, vindt hij inbrekersspullen en een prachtig schilderij. Een dief heeft dit schilderij diezelfde dag gestolen uit het museum en verstopt in de kapel. Sinterklaas en de Opperpiet blijven de hele nacht wakker om de dief te vangen.  Op het kasteel van Sinterklaas zijn de pieten inmiddels radeloos. Hoe kunnen de lieve kinderen van Nederland Sinterklaas vieren zonder de Sint? In paniek bellen zij de politie op. En hoe dit verder allemaal afloopt…..dat moet je zelf maar bekijken.

 

De mensen achter de film

Een groep Volendammers die al ruim 25 jaar het Sinterklaas gebeuren verzorgen in Volendam, hebben deze prachtige Sinterklaasfilm mogelijk gemaakt. Zij hebben kosten noch moeite gespaard om een leuke, spannende en zo professioneel mogelijke film te maken.  De film voldoet dan ook aan alle voorwaarden waaraan een echte Sinterklaasfilm moet voldoen; spanning, humor en positieve emoties.

Zonder de hulp van Cinevideo Broadcast uit Hilversum, regisseur Johan Veerman,

schrijver en producent Johan Bond en de medewerking van Martin de Boer, Kees Tol (koen), Cees de Wit en Margreet de Wit was het schitterende eindresultaat echter niet mogelijk geweest.

 

De acteurs en de filmlocaties

Naast Sinterklaas en zijn pieten spelen ook bekende Volendammers zoals Ruud Smit

(vader van Jan Smit), Simon Keijzer (van Nick en Simon) en Kees Tol (vriend Jan Smit) prachtige rollen in deze ultieme kinderfilm. Daarnaast spelen Cees de Wit en Mark Hildering de hoofdrollen in deze prachtige film.  De vertellende stem wordt voor rekening genomen door ‘de stem van Nederland’: Eddy Keur.

Met de mooiste locaties in Nederland en België als decor staat de film garant voor warme, sfeervolle en unieke beelden.

 

De reacties op de film

De mensen die de film al hebben gezien zijn unaniem laaiend enthousiast over de film. Tot deze groep behoren kinderen, onderwijzeressen, de media en een aantal bekende Nederlanders. De kinderen prijzen voornamelijk de spanning en de humor en de volwassenen zijn aangenaam verrast door de professionaliteit waarmee de film is gemaakt. Jaap de Groot (Telegraaf) verwoordde het als volgt: "Een leuke en bovendien heel spannende Sinterklaasfilm voor het hele gezin."

 

Meer over de DVD

Omdat Sinterklaas ook met zijn tijd meegaat, staat de DVD vol met leuke extra’s.

De Sint en zijn Opperpiet nemen de kijker mee door het keuzemenu en met de prijsvraag kunnen leuke prijzen worden gewonnen.  De DVD bevat 57 minuten kijkplezier en heeft een winkeladviesprijs van € 10,49.

 

Luisterversie voor slechtzienden en blinden

Speciaal voor slechtzienden en blinden is er de speciale luister-cd.

Klik hier voor meer informatie

 

Waar te koop?

De DVD ‘Sinterklaas verdwaalt in het bos’ is vanaf 20 oktober te koop bij grote winkelketens zoals Bart Smit en Blokker, bij Bol.com en de betere boek- en muziekwinkel. In Volendam nemen Harmen’s Platencorner en Jan Cas Sombroek de verkoop voor hun rekening.

 

Direct bestellen

Wilt u deze DVD nu alvast reserveren en na 9 oktober thuis bezorgd krijgen?

Vul dan het bestelformulier in